Wat kun je doen?

In de buurt:

In de directe omgeving bevindt zich de historische plaats Souillac, een stad met een onmiskenbaar Franse uitstraling. In Souillac kun je kiezen voor tal van activiteiten, waarvan het kanovaren wel het meest populair is. Vanuit het park worden wekelijks kano-tochten georganiseerd die steevast op een groot aantal deelnemers kunnen rekenen. Ook een rustige individuele kanovaart behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

 

Uitstapjes:

Souillac is een bezienswaardigheid, maar de plaats Sarlat overtreft alles. In het historische gedeelte krijg je een indruk van het wonen en leven in lang vervlogen tijden. Ook de prehistorie en dan met name de grottekeningen van Lascaux zijn wereldberoemd. Op 1 maart 2017 is Lascaux 4 opengegaan, het nieuwe spectaculaire interactieve experience center.

De bedevaartsplaats Rocamadour, na Parijs de grootste toeristische attractie van Frankrijk, ligt bij het park “om de hoek” en is tegen een rotswand aangebouwd. Het kasteel van Beynac is één van de vele kastelen in de regio en biedt uitzicht over de hele omgeving en de grillige loop van de rivier in het landschap. Maar je blijft je verbazen over de vele schitterende kastelen en de imponerende natuur.

 

Een dagje La Draille

Kastelenbezoek met rondvaart

Het kasteel van Beynac kijkt hoog uit over de Dordogne. De klim ernaar toe vergt enige inspanning maar wordt beloond met een fenomenaal uitzicht. Enkele restaurantjes bieden vervolgens een heerlijke verfrissing en de weg terug gaat twee keer zo snel. Aan de voet van de berg ligt een rondvaartboot op je te wachten om je de schoonheid van de beroemde rivier te openbaren. En zo zijn er nog vele kastelen te bezoeken in de vallei van de Dordogne.

 

Kanoën op de Dordogne

Er is altijd veel belangstelling voor een tocht met een stabiele kano over de Dordogne. Vaak gebeurt dat in groepsverband en dat maakt het supergezellig. De tocht begint in Souillac en de vaarroute is indrukwekkend. Op het eindpunt worden de kanoërs opgewacht en weer teruggebracht. Juist dan valt er natuurlijk veel te vertellen.

 

Rocamadour, een echt bedevaartsoord

Niet ver van La Draille bevindt zich een merkwaardig stadje dat tegen de rotswand is aangebouwd. Er is ook een indrukwekkende kruisweg wat hoger gelegen in het stadje. In een kruisweg wordt het lijdensverhaal van Jezus in veertien zogenaamde staties afgebeeld, het gaat dus om 14 afbeeldingen.

 

De grotten van Lascaux

Bij de receptie van La Draille heeft men voor belangstellenden route en adres naar de oudste rotstekeningen die ooit zijn gevonden. Daarvoor daal je af in een grot waar de tekeningen duidelijk zichtbaar zijn en door een gids worden toegelicht. Het besef op zeer oude grond te staan en je in te leven in de primitieve mens, maken deze excursie tot een unieke ervaring. Op 1 maart 2017 is Lascaux 4 opengegaan, het nieuwe spectaculaire interactieve experience center.